Verslag Beeball toernooi Nuenen 23 juni 2018

12 jul 2018

Op deze bewolkte, frisse ochtend verzamelen we om 10 uur op het sportpark in Nuenen. Luc, Niels, Eleonorah, Cas, Jorn, Keenan, Zane en Xavier hebben er zin in. Robbert, Rob en Nienke bespreken de tactieken en beginnen met de warming-up. Bench coach Michiel, hulp catcher Louis en puntenteller Sonja weten ook wat hun te doen staat.

3 wedstrijden in het verschiet, te beginnen met de Blue Lions als tegenstander. Vorige week hebben we daarvan verloren dus de spanning is hoog. De Hazenkamp begint in het veld en al snel begint de vorm erin te komen. Niels op het 2e honk maakt 2 tegenstanders uit en Jorn gooit vanuit de pitcherplek de bal snel naar Eleonorah op het 1e honk, waardoor zij een tegenstander uit kan maken. Eleonorah is helemaal op dreef en maakt er nog maar één uit. De bal van de laatste slagman heeft Jorn snel te pakken en een sprintje en gooi naar catcher Cas zorgen ervoor dat de tegenpartij niet meer over de thuisplaat komt. Maar 4 punten uit 10 voor de tegenpartij.

Luc begint aan slag. Uit de lucht is nog wat lastig, maar vanaf het paaltje slaat hij een harde bal die door de handen van de tegenpartij heen schiet. Hij loopt door naar het 2e honk. Niels slaat een harde en hoge bal en komt met gemak tot het 1e honk. Eleonorah slaat een harde stuiterbal waar de tegenstanders wel moeite mee hebben. Ook zij komt zonder problemen op het 1e honk. Gelukkig is Luc ook nog save op het 3e honk. Cas slaat een bal hard door het midden en zorgt ervoor dat Luc over de thuisplaat kan lopen. Jorn slaat ook een harde bal, maar wordt bijna getikt door de tegenstander. Gelukkig haalt hij het 1e honk en Niels komt over de thuisplaat. Ook Keenan slaat hard en zorgt ervoor dat Eleonorah en Cas binnen lopen. Zane slaat een harde bal door het midden en komt met gemak op het 1e honk. Xavier slaat een harde bal van de paal, maar de tegenstander pakt deze snel. Toch lukt het hem om het 1e honk te halen. Luc en Keenan slaan een 2e keer deze inning, maar deze keer komen ze niet over de thuisplaat. 8 punten!

In de 2e inning zijn de Hazenkamp spelers meteen alert. Xavier tikt de 1e tegenstander uit en Keenan gooit snel de bal van de 3e slagman naar Niels op het 2e honk waardoor de 2e speler van de tegenstander ook uitgemaakt wordt.  Xavier gooit ook een bal naar Niels en weer is er een tegenspeler uit. Catcher Cas is erg behulpzaam en pakt regelmatig het paaltje voor de tegenstander. Eleonorah vangt een bal van de tegenstander en gooit deze meteen door naar Jorn op het 1e honk, waardoor de teruglopende tegenstander ook uit is. Een echt dubbelspel! De laatste bal wordt snel gepakt door Keenan en naar Jorn gegooid, die hem naar de thuisplaat brengt. Maar 3 punten voor de Blue Lions.

In deze slagbeurt gaat het even wat minder. De 1e 2 spelers worden uitgemaakt, maar Keenan zorgt ervoor dat we niet bij de pakken neer gaan zitten en slaat een homerun! Niels zorgt ervoor dat er 3 man over de thuisplaat kunnen lopen en rent er zelf ook nog overheen. De 2e homerun!! Luc slaat een korte bal. De tegenstanders reageren wat laat en dus kan hij doorlopen naar het 2e honk. Xavier slaat een hoge bal die gelukkig net niet gevangen wordt. Luc komt binnen en Xavier is op het 2e honk. 4 punten deze inning

Eindstand Blue Lions 7 – de Hazenkamp 13

De 2e wedstrijd spelen we tegen Nuenen. 8 grote spelers staan tegenover ons en het lijkt een lastige wedstrijd te worden. Maar niets is minder waar. De Hazenkamp laat zich niet intimideren. Om het verslag niet te lang te maken, alleen even de hoogtepunten. Zowel Cas als Zane slaan in deze wedstrijd een homerun en Cas slaagt er in om de laatste slagbal van de tegenstander te vangen. Ook Keenan slaat bijna een homerun met zijn laatste slag en zorgt ervoor dat zijn 3 voorgangers binnenkomen.

Eindstand Nuenen 8 – de Hazenkamp 12

De 3e en laatste wedstrijd was tegen de Ducks. De wedstrijd ging zo snel dat er geen tijd was om hier ook nog een verslag van te maken. Even leek het er op dat er een 3e inning gespeeld zou kunnen worden binnen de tijd, maar de moeheid begon toe te slaan bij de spelers en dus is er gestopt na de 2e inning. Maar met weer een geweldig resultaat.

Eindstand de Hazenkamp 13 – Ducks 9

Wat een geweldig toernooi en een geweldig team. Leuk om te zien hoe dit team speelt vol enthousiasme en tactisch inzicht. Ook het support naar elkaar (de hi-ha-homerun zorgde ervoor dat Luc ook bijna een homerun liep), de high 5’s en de team hugs na een homerun maken het team geweldig om naar te kijken. We zijn trots op jullie!

Sonja Thoonen-van Haaren