Verslag Cardinals – Heren 2

08 okt 2018

Cardinals – Hazenkamp HB2 7-8

Een topwedstrijd met een top ambiance zo op de slotdag van de competitie.
De Hazenkamp dat samen met de Royals uit Boxmeer gedeeld 2e staat moest vandaag winnen om in de promotie race te blijven. Een motivatie speech was vandaag niet nodig, een prikkelend stukje uit de lokale Gelderlander geschreven vanuit de Royals zorgde voor een extra stukje spirit. De Nijmegenaren die eerder dit seizoen op eigen bodem met 9-10 verloren begonnen met Garrelt Klaassen op de heuvel en startte moeizaam. In de 1e inning wisten de Ossenaren maar liefst 3 keer te scoren. In de 3e inning kwamen daar nog eens 2 punten bij en keek de Hazenkamp tegen een 5-0 achterstand aan.
In de 4e inning kwam de ommekeer, mede door de fanatieke steun van de meegereisde supporters van onder andere van de Nijmeegse collega’s van de Radboud Rangers.
Zesde slagman Bas Langenhuizen (1/5) opende met een verre 2 honkslag, gevolgd door een gelukkige 3 slag doorgeschoten bal en een 4 wijd. Bas Timmer (1/4) sloeg vervolgens met volle honken een hit in het rechtsveld. Hierop werden 2 punten gescoord. Na een opofferingsslag van Roy Kamoen (2/4) en een schitterende hit van Steffen Vos (2/4) werd de stand omgebogen naar een 5-6 voorsprong.
Maarten Sommer verving de moegestreden Garrelt Klaassen (5.33inn, 1K, 4bb, 5hits, 7runs) die een verdienstelijk wedstrijd gooide. De Hazenkamp scoorde in de 6e inning zijn 7e punt en zag Cardinals in de gelijkmakende inning op gelijke hoogte komen (7-7).
In de 7e inning draaide De Hazenkamp een belangrijk dubbelspel en eindigde Sommer (1.66inn, 1K, -bb, 3 hits, -runs) de inning met een mooie 3 slag.
Voor beide teams kwamen de closers op de heuvel. Aan Nijmeegse zijde was dat Antoine Bailey.
In de 9e inning kwam op naam van Robbert Lafferty (2/5) het belangrijke punt. Lafferty kwam met een hit op de honken. Een mooie opoffering bunt van Wesley Kamoen bracht Lafferty op het 2e honk waarna hij zelf met steal op het 3e honk kwam. De pitcher kwam hiermee onder druk en de bal werd langs de catcher gegooid waarmee Lafferty op de doorgeschoten bal de 7-8 wist te scoren.
Antoine Bailey ( 2.00inn, 3K, -bb, 1 hit, – runs) blonk wederom uit op de heuvel. Hij gooide in 2 innings drie maal 3 slag. De laatste play van de wedstrijd was een moeilijke bal op 3e honkman Dylan Kamoen. Kamoen pakte de bal stijlvol en gooide hem op het 1e honk waar Bas Langhuizen deze lastige bal prima verwerkte.
Een heerlijke en spannende top wedstrijd waar alles in zat en waar op hoog niveau ieder foutje over en weer werd benut en afgestraft.

Door de overwinning van Royals op de Ducks is de stand gelijk en zal er mogelijk een beslissingswedstrijd volgen.
De Hazenkamp speelde dit seizoen al 3 keer eerder tegen de Royals waarvan 2 maal in competitieverband. Alle 3 de wedstrijden werden gewonnen. We kijken daar dan ook met vertrouwen tegenaan.