Verslag Centrals – Heren 2

03 sep 2018

Centrals – Hazenkamp HB2 8-12

Vandaag stond voor het eerst dit seizoen de wedstrijd tegen de Centrals uit Groenekan bij Utrecht op het programma.
Een voor ons onbekend team dat 6 keer gewonnen had, maar door zijn ‘straf punten’ laag geklasseerd staat. Vooraf was het de vraag of Wesley Kamoen aanwezig kon zijn, hij verwacht ieder moment zijn eerste kindje. Thuis was het rustig dus Kamoen speelde ‘gewoon’ als korte stop.
Maarten Sommer was na zijn sterke optreden van vorige week de logische starter aan Nijmeegse zijde.
Sommer (3.00, 2K, -bb, 6 hits, 2 runs) gooide degelijk en zag zijn team in de 2e inning snel uitlopen naar een 2-9 voorsprong. Net als vorige week een ruime voorsprong vroeg in de wedstrijd. Verdedigend was in de 3e inning de verwerking van een vangbal in het linksveld een hoogte punt. De loper van Centrals nam op 1 een iets te verre lead en werd via linksvelder Jozua van Beek en vervolgens korte stop Kamoen met een streep uitgegooid op het 1e honk.
In de 4e inning kwam Arjen de Gruijl op de heuvel. De Gruijl (2.00,1K,3bb,1 hit, 3runs) gooide een prima inning met slechts 3 man aan slag. In zijn 2e beurt had hij het net als vorige week lastiger.
De Hazenkamp scoorde nog wat runs maar liet de kansen om echt verder uit te lopen liggen. In de 7e inning met volle honken en geen nullen sloeg Frank Heesakkers een harde line drive. Zijn bal werd schitterend op de back hand gevangen door de 2e honkman en vervolgens in een dubbel verwerkt.
Aan slag waren Roy Kamoen (4/5) en Robbert Lafferty ( 3/4) de uitblinkers. Lafferty was tevens goed voor 4 RBI’s.
Antoine Bailey begon als werper in de 6e inning. Met zijn goede fastball begon hij sterk maar kreeg een aantal ongelukkige hits tegen. (3.00, 2K,2bb,5hits en 3runs)
Het minder scherpe Hazenkamp scoorde niet meer en Centrals wist nog 2 punten te scoren. Het werd een onnodige lange wedstrijd. Speler/coach Robbert Vos (1.00, -K,-bb,1hit,-runs) gooide de laatste inning en hield het dicht waarmee de eindstand van 8-12 op het bord stond.
Vanmorgen vertrokken we met een selectie van 14 naar Utrecht. Alle 14 hebben vandaag gespeeld.
Volgende week, met nog 4 wedstrijden te gaan, volgt de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Maastricht.