Verslag Gryphons – Heren 2

16 sep 2018

Gryphons- Hazenkamp 13-7

Een avond wedstrijd met verlichting maak je in deze competitie niet vaak mee. Vandaag stond de bijzondere en ook vooraf zeer interessante wedstrijd tegen de Gryphons op het programma.
De ervaren werper Garrelt Klaassen, ‘Charlie’, was vandaag van de partij. Nadat hij eerder dit seizoen uitstekend gooide tegen de bovenste teams had hij vandaag zijn dag niet. Zijn handschoen vergeten, nieuwe onwennige schoenen en een moeilijke start op de heuvel. In de 1e inning waar de Hazenkamp aan slag prima begon en 2 maal wist te scoren, gooide Charlie in de 1e inning 5 maal 4 wijd. Met een hit eroverheen stond het in de 1e inning al 6-2.
De tweede inning leek Charlie zich te herpakken, maar in de 3e inning met nog 3 maal 4 wijd werd hij al vroeg in de wedstrijd vervangen door Maarten Sommer. Na 3 innings spelen was de stand inmiddels 9-4.
Aan slag konden we als team vandaag geen vuist maken, net als in de 1e wedstrijd (waar we maar 3 keer wisten te scoren) gooide ook vandaag Gryphons werper Raymond Vd Zanden alle 9 innings. Aan Nijmeegse zijde waren Robbert Lafferty en Wesley Kamoen met beide 3/5 samen met de ingevallen Bas Langenhuizen (2/2) de betere.
Onze outfielders hadden het vandaag mede door de onwennigheid met de verlichting lastig. Een 4 tal ‘ simpel’ ogende vangballen werden niet goed gezien of ingeschat. Uitzondering was een wereld catch van Frank Heesakkers die met een gestrekte duik een bal in het midveld ving.
De Hazenkamp had vandaag 12 hits tegenover 8 van de Gryphons. De Gryphons scoorde met 2 hits 6 punten waarmee ze zeer efficiënt waren.
Antoine Bailey gooide als closer de laatste inning en deed dat met 3 man en 2 maal 3slag sterk. Na 9 innings spelen was de eindstand 13-7.

De Hazenkamp dat door dit verlies de 2e plaats deelt. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben we het nog in eigen hand.
Volgende week speelt Gryphons tegen de Royals. De Hazenkamp speelt nog thuis tegen de Centrals en de slotwedstrijd uit bij de Cardinals die dit weekend al kampioen kunnen worden. Het wordt nog een spannend slot.