Verslag Heren 2 – Maastricht

20 aug 2018

Hazenkamp HB2 – Maastricht 19-12

Op Sportpark Staddijk stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen Maastricht op het programma. De wedstrijd die eerder dit seizoen door regen na 2 innings spelen bij een 5-0 stand werd gestaakt begon vandaag anders.
Maarten Sommer was de starter en had het lastig tegen de gretige slagploeg uit Maastricht. Met 4 hits en 3 runs begonnen ze de 1e inning verrassend sterk.
Aan Nijmeegse zijde kwam met een tweehonkslag van openingsslagman Jozua van Beek (3/6) direct een antwoord en een rally.
In de 2e inning bij een 2-3 stand sloeg Steffen Vos een Gran Slam homerun! Net als vorige week uit bij Starlights sloeg hij de bal in het linksveld over de hekken.
In de 4e inning werd Sommer (3.00, 4 hits, – K, 1bb, 3 runs) vervangen door Mike Verheijen. Verheijen kreeg na een mislukt dubbelspel, volle honken en stond snel onder druk. De 3e slagman van Maastricht en tevens oud teamgenoot van Verheijen strafte dit af met eveneens een Gran Slam. De stand kwam hiermee op 6-7. Verheijen (0.66, 4 hits, 2 K, 2bb, 4 runs) werd in de 4e inning, vervangen door Robbert Vos. Vos maakte met een 3 slag een einde aan deze lange inning.
In de innigs erna maakten de Hazenkamp de nodige runs, mede door een twee honkslag van Dylan Kamoen (4/5) waarmee hij 2 lopers binnen bracht en Robbert Lafferty (3/6) die met een harde 3 honkslag in het rechtsveld 2 punten binnen sloeg.
In de 7e inning werd Robbert Vos (2.33, 5 hits, 5 K, -bb, 2 runs) bij een stand van 14-9 vervangen door Dylan Kamoen inmiddels de 4e werper van vandaag.
Kamoen gooide verdienstelijk de wedstrijd uit ( 3.00, 5 hits, – K, 1bb en 3runs). Zijn broer Wesley Kamoen (1/4) vergrootte de stand in de 7e inning met een verre homerun hoog in de bomen. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kwam de overwinning na maar liefst 3,5uur spelen niet meer in gevaar.
Vanaf het terras konden we vervolgens HB1 tegen PSV gaan kijken (12-7).
Een mooie Hazenkamp zondag!

Volgende week spelen we wederom thuis. Zondag om 14.30u is Mulo uit Helmond de tegenstander.