Verslag Heren 2 – Mulo

27 aug 2018

Hazenkamp HB2 – Mulo 20-9

In een seizoen waar het heren 2 team makkelijk weet te scoren (gemiddeld 15 runs per wedstrijd) krijgt het aan de andere kant ook makkelijk punten tegen. Geen wedstrijd is dit seizoen dan ook een zekerheid, maar met de goede bezetting en roulaties van de laatste weken kan het team snel schakelen en wordt het met de week stabieler.
Vandaag stond de wedstrijd tegen Mulo op het programma. Mulo dat in de onderste regionen bivakkeert maar voor de zomerstop nog met 1 punt verschil van de Royals (plek 4)verloor en zelfs met 1 punt verschil won van de Gryphons (plek 3).

Voor de Hazenkamp was Arjen de Gruijl voor het eerst dit seizoen de startend werper. De Gruijl, vorig jaar nog actief bij de Radboud Rangers, begon zijn 1e inning prima en werd door zijn team aan slag in een luxe positie geholpen. In de 1e inning kwamen er maar liefst 18 Hazenkampers aan slag en werd er op 6- hits waarvan een 3- honkslag van Bas Langenhuizen (2/3) 13 maal gescoord.
De wedstrijd leek dan ook snel gespeeld.
In de 2e inning kreeg Mulo grip op de pitches van De Gruijl. Onder andere door een homerun scoorde Mulo 7 punten.
Het leek een lange middag te gaan worden.
De Gruijl (1.66 inn, 5 hits, 2K, 2bb en 7runs) die werd vervangen door Maarten Sommer zag het team de marge snel vergroten met 3 runs op hits van Wesley (2/5) en Roy Kamoen (3/4). Na 2 innings spelen stond het 16-7.
Sommer had vandaag een sterke dag, hij gooide het niveau dat hij vorig seizoen in de 1e klasse had en gaf nauwelijks meer iets weg.
In de 5e inning kwamen er aan Nijmeegse zijde nog 3 punten bij op onder andere een infield hit van de snelle Frank Heesakkers (1/3). Heesakkers kwam zelf vandaag 4 maal over de thuisplaat.
Sommer (5.33inn, 5hits, 7K, 2bb en 2 runs) kreeg in de 7e inning zijn eerste punten tegen, maar dit bracht de mercy rule niet meer in gevaar. Eindstand na 2,5uur spelen 20-9.
Een compliment voor het team dat de concentratie na de extreme en lange 1e inning wist vast te houden.
Voor de Hazenkamp was dit de 4e overwinning op rij. Met een runsaldo van +96 staat het team met nog 5 wedstrijden te gaan op een tweede plek. Een plek die dit seizoen recht geeft op promotie naar de 1e klasse.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de Centrals.