Verslag Heten 2 – Centrals

01 okt 2018

Hazenkamp HB2- Centrals 19-4

Op deze heerlijke zonnige honkbal middag stond de inhaal wedstrijd tegen Centrals op het programma. De Centrals die zonder strafpunten op een 5e plaats zouden staan en eerder ook van de Royals wisten te winnen blijkt een gevaarlijke outsider.
De wedstrijd vandaag begon een half uur later dan gebruikelijk. Centrals speelde eerder op de dag in Helmond tegen Mulo en kwam met de winning mood naar Nijmegen.
Mike Verheijen was de startend werper en begon wat stroef aan de wedstrijd. Door een verkeerde inschatting in het veld scoorde Centrals bij 2 uit en volle honken 2 onnodige punten in de eerste inning.
Centrals had hun 1e werper Taco Visser voor ons bewaard.
Waar we de uitwedstrijd moeilijk op hem wisten te scoren had Visser het vandaag vanaf de 1e inning zwaar. Aan slag speelde de Hazenkamp een van zijn beste wedstrijden. Met maar liefst 24 hits was het na 6,5 innings spelen en een stand van 19-4 beslist. De Nijmegenaren sloegen vandaag ongekend hard. De tegenstander gaf na afloop aan dit nog niet eerder meegemaakt te hebben en de pitcher voelde zich met een knipoog ‘vernederd’.
Een van de uitblinkers was Dylan Kamoen (4/5) met onder ander een strakke home run in het links veld. Daarnaast waren Roy Kamoen(3/6), Steffen Vos(3/5), Bas Langenhuizen (3/4), Antoine Bailey (3/5)en Samuel van Beek (3/5) ieder goed voor 3 hits.
Verheijen (5.00inn, 2K, 2bb, 5hits, 3runs) die een sterke wedstrijd gooide en iedere inning beter begon te pitchen werd na 5 innings vervangen door Arjen de Gruijl. De Gruijl (2.00inn, -K, -bb, 2hits, 1run) gooide de wedstrijd probleemloos uit.

Directe concurrent Royals wist de topper tegen de Gryphons na maar liefst 12 innings te beslissen. Hierdoor zijn de Gryphons uitgeschakeld in de promotie strijd (plek 2) en gaat het volgende week tussen De Royals en de Hazenkamp. Beide teams spelen in de laatste competitie ronde een uitwedstrijd, waar er bij een gelijke stand ( ondanks het onderlinge resultaat van 2-0 in het voordeel van de Hazenkamp) mogelijk een beslissingswedstrijd zal volgen.
De Hazenkamp speelt zijn laatste competitiewedstrijd komende zondag om 15.00uur in Oss tegen de Cardinals.