Verslag Maastricht – Heren 2

12 sep 2018

Maastricht – Hazenkamp 5-17

In het diepe zuiden stond vanmiddag de return wedstrijd tegen Maastricht op het programma. Een wedstrijd die 3 weken terug op eigen terrein met 19-12 gewonnen werd en vandaag begon met een minuut stilte door een overlijden van de voorzitter van Maastricht.
Door het prille vaderschap van korte stop Wesley Kamoen was hij vandaag niet aanwezig en met bijzonder verlof. Met de bezetting die we momenteel hebben was dat vandaag prima op te vangen.

Maarten Sommer was vandaag de startend werper. Sommer die sinds de zomerstop een stijgende lijn laat zien gooide ook vandaag weer erg sterk.
Sommer stond de hele wedstrijd op de heuvel en kreeg 9 hits tegen, gooide 7 maal 3 slag en 2 keer 4wijd. Van de 5 runs tegen was er slechts 1 verdiend.
De wedstrijd begon anders dan de uitslag doet vermoeden. Net als in de eerste confrontatie kwam Maastricht goed voor de dag. Met direct druk op de honken en een afgestrafte veldfout scoorde zij de 1-0.
De linkshandige werper van Maastricht hield de Nijmeegse slagploeg de eerste innings knap in bedwang en het leek een lastige middag te gaan worden. De Hazenkamp liet met, nadat Maastricht na 3 innings spelen op 4-0 was gekomen , Steffen Vos (2/5) door agressief honklopen in de 4e inning het aansluitingspunt aantekenen. Vanaf dat moment begon het aanvallend gezien iedere inning beter te draaien en kwam de scherpte weer terug.
Net als vorige week was Roy Kamoen (2/5) met 2 verre doubles en 3 RBI’s vandaag weer op dreef. Na 7 innings spelen stond het 5-8. De vermoeide werper van Maastricht werd vervangen waarna in het laatste deel van de wedstrijd de stand snel uitliep naar 5-17.

Nadat onze wedstrijd gespeeld was werd er met belangstelling gekeken naar de uitslag in Oss. De nummer 1 Cardinals speelde daar tegen de nummer 3 Gryphons.
Door de overwinning van de Cardinals (10-6) zijn zij met nog 3 wedstrijden te gaan zo goed als zeker gepromoveerd. Gryphons heeft nu een gat van 4 punten met plaats 2 van de Hazenkamp wat recht geeft op promotie. Door het resultaat van vandaag is Royals uit Boxmeer de Gryphons gepasseerd en staan zij op plek drie met 2 punten achter de Hazenkamp. Komende vrijdag avond (19.30uur) wacht de mooie uitwedstrijd in Rosmalen tegen de Gryphons. Een belangrijke wedstrijd voor de top 4 van de competitie en het verdere verloop van het seizoen in de strijd om promotie.