Verslag Starlights – Heren 2

14 aug 2018

Starlights- Hazenkamp 9-14

Op de vroege zondagochtend midden in de zomerstop stond de wedstrijd tegen de Starlights uit Schijndel op het programma. Een wedstrijd die in eerste instantie voor 15 juli stond ingepland, maar op verzoek van de Starlights is verzet. De Hazenkamp, dat met 3 afwezigen en 1 geblesseerde van start ging, kwam in de 1e inning direct goed voor de dag. Met volle honken sloeg 4e slagman Wesley Kamoen een schitterende triple. Kamoen werd vervolgens zelf door Bas Langenhuizen binnen geslagen die aan slag in bloedvorm is. Met een 0-4 voorsprong begon startend werper Mike Verheijen aan zijn beste wedstrijd tot noch toe dit seizoen. Verheijen gooide de 1e inning 3-maal 3 slag.

In de 2e inning zette Steffen Vos de stand op 0-5 door een verre homerun in het linksveld. In het begin van de 3e inning werd de startend werper van Starlights al vervangen. Zijn vervanger, die met zeer veel variantie gooide, gaf de inningen erna weinig meer weg. De Hazenkamp had moeite met zijn snelheidswisselingen. Starlights had eveneens geen grip op onze Mike Verheijen die pas in de 5e inning! zijn eerste honkslag tegen kreeg. De vermoeide Verheijen werd in de 6e inning vervangen door Robbert Lafferty. Dit bij een 4-8 tussenstand. Lafferty zag Starlights iets inlopen, maar aanvallend werd de draad aan Nijmeegse zijde tijdig weer opgepakt. Mede door goed slagwerk van Lafferty die een bal ver in het oneindige midveld sloeg.

In de 8e inning nadat Arjen de Gruijl scoorde leek de wedstrijd voortijdig beëindigd te worden (mercy rule), echter scoorde Starlights in de gelijkmakende toch nog een punt. In de 9e inning, toen Lafferty het lastig had werd hij met 1-uit vervangen door closer Antoine Bailey. Bailey die sinds de 2e helft van het vorige seizoen vanwege een blessure niet meer heeft kunnen pitchen liet zien weer terug te zijn. Met een strike out en een pop fly beëindigde hij de wedstrijd in stijl bij een stand van 9-14. Met deze overwinning staat de Hazenkamp weer op de 2e plaats. Komend weekend spelen we op Sportpark Staddijk om 11.00u een inhaalwedstrijd tegen Maastricht. Deze wedstrijd is eerder in het seizoen door regen in de 2e inning afgelast.