Wedstrijdverslag Beeball 15 april 2017: Hazenkamp – Blue Socks Majors

26 apr 2017

Op deze bewolkte paaszaterdag zijn Elin, Cas, Xavier, Tycho, Sam, Jorn, Quinn, Niels en Eleonorah om half 10 op de club om zich voor te bereiden op de 1e thuiswedstrijd tegen de Blue Socks Majors uit Veenendaal.

Net als in de 1e uitwedstrijd tegen Quick Amersfoort zijn de vader-coaches Sierk, Patrick en Rob aanwezig om het team te coachen. In de vorige wedstrijd heeft Sierk aangegooid en vandaag is het de beurt aan Rob. Net als in de 1e wedstrijd lijken de spelers gelijkwaardig aan onze spelers. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

De Blue Socks beginnen aan slag en omdat zij 11 spelers hebben (en 12x slaan, zodat de laatste officiële slagman ook binnen kan komen), mogen er iedere inning 3 extra spelers van ons team slaan. Niels is de 1e inning catcher. De Blue Socks zijn meteen op dreef en zorgen ervoor dat al hun spelers over de thuisplaat komen. 12 punten. Ook de Hazenkamp heeft een goede slagbeurt en maar liefst 9 spelers komen over de thuisplaat. In de 2e inning neemt Elin haar plaats in als catcher. In het veld wordt er goed samengespeeld. Cas heeft bijna een vangbal en Niels is snel genoeg met de bal pakken en naar het 2e honk lopen, waardoor er een tegenstander uit is. Ook de laatste slagman haalt de thuisplaat niet waardoor de tegenstanders deze inning maar 10 punten halen.

De Hazenkamp is aan slag en Jorn slaat een erg mooie bal. Sam slaat een hele stoere bal, maar moet hard rennen om het 1e honk te halen. Quinn slaat een hoge bal die niet gevangen wordt door de tegenstander en iedereen genoeg tijd geeft om op het volgende honk te komen. Niels slaat een harde bal van het paaltje af en zorgt ervoor dat er 2 spelers van de Hazenkamp binnen komen. Eleonorah slaat de 1e bal raak en deze is moeilijk te pakken. Ook Elin slaat een bal die de tegenstander bijna niet te pakken krijgt. Cas slaat een harde stuiterbal, maar helaas is de bal te snel gepakt door de tegenstander, waardoor Niels uit is. Ook Xavier slaat een harde stuiterbal, waardoor Eleonorah binnen kan lopen. Deze inning halen 9 spelers het thuishonk.

In de 3e inning neemt Quinn zijn plek in als catcher. Zowel Xavier als Jorn vangen bijna een bal en het lukt Jorn ook bijna om een tegenstander uit te tikken. Helaas zijn ze nog net wat te snel. Als een bal van de tegenstander naar het achterveld geslagen wordt, zorgt een onderonsje tussen Elin en Eleonorah ervoor dat alle tegenstanders binnen kunnen lopen. Wat daar gezegd is zullen we helaas nooit weten. Doordat de laatst geslagen bal snel bij de thuisplaat is voorkomen we dat de laatste slagman een punt haalt. In de laatste slagbeurt van de Hazenkamp wordt het duidelijk dat de tegenstanders op dit moment nog iets te sterk voor ons zijn. Verschillende spelers worden uitgemaakt. Even is er discussie, maar Tycho heeft toch een goede beslissing genomen door terug te lopen naar het 2e honk en mag daar blijven staan. Helaas komen er maar 7 spelers over de thuisplaat. Eindscore 25-33 verloren, maar wat hebben onze beeballers een goede wedstrijd gespeeld. Het is pas de 2e wedstrijd, maar jullie zijn echt al een hecht team. Ga zo door!