Lid worden!

Proeftrainingen

Goed idee om eens te kijken of honkbal jouw favoriete bezigheid zou moeten worden! Vaak zie je dat verenigingen voor meisjes softbal aanbieden en dat jongens honkballen. Op het moment hebben wij te weinig meisjes om softbal aan te bieden. In honkbal wordt geen onderscheid gemaakt tussen jongens- en meisjesteams. Dus wat dat betreft kun je altijd bij ons terecht!

Vind jij het leuk om goed te leren honkballen? Kom dan een keer vrijblijvend kijken of meetrainen bij HSV De Hazenkamp. Je kunt een aantal keren meetrainen om te kijken of het leuk vindt. Stuur een mailtje aan: ledenadministratie@hsvdehazenkamp.nl voor een proeftraining. Ook als je vragen hebt over de (proef)trainingen of andere informatie wil kun je daar naartoe mailen.

Nieuwe leden zijn altijd welkom, ook tijdens het seizoen. Bij onze jeugdteams is er altijd wel een team waar je bij kunt aansluiten. Voor de senioren is het soms wat lastiger. We hebben 2 seniorenteams die allebei in de gesloten klasses spelen, dat betekent voor startende spelers dat het wedstrijdniveau vaak te hoog is. Om een team op een lager niveau te kunnen starten hebben we natuurlijk voldoende aanmeldingen nodig. Neem contact op met de ledenadministratie om te kijken wat we kunnen doen.

Leeftijdsindelingen

  • Beeball team: speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar. Het spel wordt gespeeld met een opgooier (tosser) en een achtervanger (catcher) en de regels zijn eenvoudiger.
  • Pupillen team:  voor 10 t/m 12 jaar. Het spel lijkt al veel meer op het honkbal van TV want er wordt gespeeld met een werper (pitcher) en een achtervanger (catcher).
  • Aspiranten team: voor de jeugd van 13 t/m 15 jaar. Bij de aspiranten wordt de afstand tussen de honken en het pitchen vanaf de plaat wat groter. Honken mogen gestolen worden en de regels worden weer iets ingewikkelder.
  • Junioren team: Vanaf 16 t/m 21 jaar gaan onze jeugdspelers naar het senioren honkbalveld: de afstanden worden groter en de spelregels complexer.
  • Senioren team: Honkbal zoals we het kennen van TV, gezien hebben in een stadion of je komt gewoon eens lekker kijken bij onze eigen wedstrijden. 

Lid worden?

Als je besloten hebt om lid te worden van onze vereniging dan kun je het online inschrijfformulier invullen. Let op je verlaat de pagina van HSV de Hazenkamp en je wordt doorgestuurd naar de website van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond:

Ledeninformatie

Op onze ledenpagina kun je onze contributie terug vinden en hoe we met elkaar op de vereniging omgaan. Ook praktisch is de marktplaats die daar op de pagina staat waar sportbenodigdheden te vinden zijn van (oud)leden.

Honkbal is een zomersport dus in de winter zijn er geen wedstrijden. Vanaf dat de klok verzet wordt in maart hebben we buitentrainingen,  de wedstrijden starten eind maart/ begin april en gaan door tot en met oktober. De trainingen gaan voor een groot deel wel door na oktober. We houden even een korte stop en daarna starten we op in de gymzaal zodat er toch getraind kan worden. 

Honkbal: Een geweldige en strategische teamsport en niet alleen America’s favorite pastime.