Lid worden!

Vind jij het leuk om goed te leren honkballen? Kom dan een keer vrijblijvend kijken of meetrainen bij HSV De Hazenkamp. Heb je nog vragen na het lezen van deze pagina? Stel ze dan via ledenadministratie@hsvdehazenkamp.nl.

Wil je lid worden van HSV De Hazenkamp? Hier lees je meer over onze contributie. Om lid te worden vul je het inschrijfformulier in en stuur dit als scan per mail naar ledenadministratie@hsvdehazenkamp.nl of per post naar:

HSV De Hazenkamp t.a.v. de ledenadministratie
Tolhuis 1309
6537 MR  NIJMEGEN
024-8480817

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om de volgende teams te versterken:

  • Beeball team: speciaal voor kinderen (jongens EN meisjes) van 5 t/m 9 jaar. Het spel wordt gespeeld met een opgooier (tosser) en een achtervanger (catcher).
  • Pupillen team: speciaal voor kinderen (jongens EN meisjes) van 10 t/m 12 jaar. Het spel wordt gespeeld met een werper (pitcher) en een achtervanger (catcher).
  • Aspiranten team: voor de jeugd van 13 t/m 15 jaar (jongens EN meisjes). Ook dit spel wordt gespeeld met een pitcher en een catcher.

Honkbal is een zomersport dus in de winter zijn er geen wedstrijden. De trainingen gaan voor een groot deel wel door in de winter. De zaaltrainingen starten in januari. Het wedstrijdseizoen loopt van mei tot en met september.

Honkbal! Dat is duidelijk, maar waarom?

Zie je het al voor je? Je loopt het sportterrein op onder luid gejuich van mensen en het getjilp van een mus. De zon straalt en de adrenaline giert door je lijf. Het verse gras en het netjes aangeveegd graffel voelt als zijde op de prachtige honkbalvelden in de wereldstad Nijmegen. Vele mensen zullen honkbal zien als een sport, slechts een sport. Het is echter niet hetzelfde als bijvoorbeeld voetbal of een rondje schaatsen, het is meer dan dat. Concentratie, fysieke inspanning, mentale inspanning, het komt allemaal bijeen als je een bal op je af ziet komen en jij moet hem zo hard mogelijk raken.

Zo fantastisch, zo natuurlijk. Een geweldige sport. Tactiek, kracht en inzicht is allemaal nodig om een honkbalwedstrijd te kunnen winnen. Honkbal is een teamsport, maar aan de andere kant zo individueel als een wedstrijdje zwemmen. Aan slag heb je niemand die je een beetje kan helpen, fysiek gezien althans. Slechts series van momentopnames. Je moet er staan, je moet presteren. In je eentje. Maar win je alleen een wedstrijd? Diversiteit alom, honkbal. Je staat met z’n negenen, en met z’n negenen ga je ervoor om een wedstrijd te winnen.

Met die gedachte in mijn achterhoofd ben ik 3 jaar geleden ook naar Nijmegen afgereisd om het honkbal te verkennen. Nu zit ik al bijna 4 seizoenen met veel plezier op honkbal bij de Hazenkamp. Super! Echt mijn ding… Maar onthoud één ding: “The other sports are just sports, baseball is a love”

Marnix, #16, HB Junioren 1

Honkbal, waarom?

Honkbal, een sport waarbij het woord team vaak te horen is, een sport waarbij je met een klein balletje om moet kunnen gaan, een sport wat draait om teamwork.
Waarom zou je toch deze sport kiezen? Nou, het is heerlijk om een balletje weg te slaan en vervolgens trots over de honken te rennen, een team dat juicht voor je. Het is een originele, stimulerende sport waar veel inzicht bij nodig is. Coaches die leren je in no-time honkballen, op meteen een redelijk niveau!!! Fysiek is deze sport niet alleen uitputtend, maar ook mentaal is dit een hele harde sport, wat moet je met de bal doen zodra je hem hebt? wat is de beste tactiek om te gebruiken? Hoe sla je een bal weg, hoe zie je of de bal wegdraait en ga zo maar door!
Ikzelf heb de sport gekozen omdat het in de familie zit. Daar is geen andere verklaring voor, ik begon vanaf 6 jaar. en toen ik een baby was, was ik al op het veld wedstrijden aan het kijken. Het is er bij mij ingekloven, maar als je gefrustreerd bent, en je moet agressie kwijt. is het echt fijn om een knuppel te pakken en even een paar ballen te slaan, een beter gevoel is er bijna niet. Veel jongens/meisjes die nieuw naar honkbal komen, zien het op de televisie, of hebben ooit wel eens een wedstrijd gezien, en willen het graag zelf meemaken. Grijp die kans en kom eens kijken bij HSV de hazenkamp!

Thorsten van den Dool, #10, HB Junioren 1