Afsluiting Beeball seizoen 2014

14 okt 2014

Maandagavond 13 oktober. Het is een mooie avond voor de reguliere training. Geen van de kinderen kan verwachten dat het geen normale avond zal worden. Ze doen normaal de warming up en er wordt even lekker ingegooid. Nog even wat oefen op de lange afstandsworp en dan beginnen we al met een potje Honkbal, we hebben weer een lekker grote groep dus 8 tegen 7 gaat goed. Er is wat rumoer als Arvind langs het veld oploopt. Arvind heeft zijn pols gebroken en alle kinderen zijn wel benieuwd wat er is gebeurt. De laatste ballen worden geslagen en dan beginnen ze toch wat nattigheid te voelen als er gezegd wordt dat we stoppen, “Het is nog niet donker, coach!”. Als ze horen dat ze naar de kantine mogen is de spanning te snijden, er is iets aan de hand.

Racing MouseEenmaal in de kantine wordt de yell nog even uit volle borst geoefend. En dan zien ze waar het om draait, er komt een blad vol bekers binnen. Alle kinderen die mee hebben gespeeld in de competitie krijgen er één, vergezeld van een MVP-certificaat (Most Valuable Player, Meest Waardevolle Speler) en een persoonlijke toespraak met een eigen bijnaam. Ouders en kinderen gaan door het dak bij elke aankondiging en het applaus is te horen tot in het centrum van Nijmegen, met een oor op de grond zelfs in Nijmegen-Noord is vernomen.

Als iedereen aan de beurt is geweest, is het nog de beurt aan het team van Trainers/Coaches om in het zonnetje gezet te worden met een welgemeende toespraak. Het is duidelijk wij als coaches zijn niet de enige die trots zijn, we zijn het allemaal op elkaar, geen uitzonderingen. We zijn deel van de grote honkbal-familie.

Het was een feest het afgelopen seizoen. Iedereen die meegeholpen heeft wordt nogmaals bedankt voor alle inzet vooral namens de kinderen, maar ook de ouders, coaches en de vereniging.