Heren 1 neemt revanche

26 jun 2023

Voor de 2e keer namen de Nijmegen het dit seizoen op tegen PSV uit Eindhoven maar nu in Nijmegen. In Eindhoven werd onnodig nipt verloren met 5-4 dus hadden ze wat recht te zetten.

De eerste inning werd er direct druk gezet maar leverde geen punt. In de 2e inning lukte dit wel door onoplettendheid van de Eindhovenaren. Hierdoor zette Bas Timmer het eerste punt op het bord, 1-0. In de 3e inning deed PSV iets terug. Mede door 2 vrije lopen namen ze zelfs een voorsprong, 1-2. Om deze in de 4e inning uit te breiden naar 1-5. In de 5e inning scoorden beide ploegen een punt waardoor het verschil 4 bleef in nadeel van de Nijmegenaren.

De mannen van coach Gibbs vochten voor een slotoffensief en dat kwam er. In de 6e inning trok De Hazenkamp naar 6-6 door honkslagen van Bas Langenhuizen en Robbert Lafferty. Dylan Kanoën offerde zich zeg op waardoor Steffen Vos kon scoren. Mede door een honkslag van dezelfde Steffen Vos liepen de Nijmegenaren uit naar een voorsprong van 8-6.

De Eindhovenaren lieten zich niet van de wijs brengen. In de 8e inning werd er zelfs 3x gescoord door 3 honkslagen waardoor ze brutaal de leiding overnamen, 8-9.

De Hazenkamp gaf niet op. Dylan Kamoen, 1e slagman van de 8e inning, sloeg een driehonkslag en stond meteen in scoringspositie. Deze kans liet Bas Langenhuizen zich niet ontgaan. Met zijn 3e honkslag van de dag (meeste van allemaal) sloeg hij de stand naar 9-9. Doordat Bas Timmer met een stootslag zijn naamgenoot in scoringspositie bracht en daaropvolgend een doorgeschoten bal kwamen de Nijmegenaren op een voorsprong, 10-9.

Gibbs kwam aan het begin van de 9e inning met een defensieve wissel om de voorsprong vast te houden. Inmiddels had Wesley Kanoën het werpen overgenomen van Tim de Haas die eerder de verdienstelijk gooiende Garrelt Klaassen verving. Wesley Kamoen ving de 1e slagman direct uit moest van de 2e slagman een twee-honkslag incasseren. Vervolgens sloeg PSV weer een honkslag waardoor ze probeerden een gelijke stand te forceren. Bas Timmer sterkte daar een stokje voor door de Eindhovense loper op de thuisplaat uit te gooien. Juliendry Weiman ving vervolgens de volgende geslagen bal wat de derde uit was en direct ook einde wedstrijd.

Door deze overwinning houden de mannen van De Hazenkamp de aansluiting met de top en staan gedeeld 2e. Aanstaande zondag spelen we thuis tegen Ducks uit Boxtel, aanvang 14.30uur.