Heren 1 wint seizoensafsluiting maar verliest Robbert Vos

02 okt 2023

De laatste wedstrijd was op het eigen veld tegen de mannen uit Oss, Cardinals. Het doel was om te winnen zodat ze zouden eindigen op een gedeelde 2e plek.

Vanaf het begin stond de aanval direct aan. Mede door een homeruns van Jonathan Isenia namen de Nijmegenaren een 3-1 voorsprong waar Oss nog brutaal 0-1 maakte. In de volgende inning ging er nog een schepje bovenop en werd het 9-1. Oss deed iets terug met 9-2 in de 3e inning maar Bas Timmer maakte het verschil weer 8 op een harde tik van Steffen Vos, 10-2. de inning erna werd het zelfs 11-2.

Nadat Robbert Vos ook verdienstelijk de 5e inning uitgooide in zijn laatste wedstrijd van zijn carrière gingen de handen op elkaar. Hij is al meer dan 30 jaar actief als speler en heeft alle teams doorlopen en een zeer verdienstelijke loopbaan achter de rug.

Als klap op de vuurpijl gaven de Nijmegenaren het pensioen van Robbert Vos nog meer glans door een voorsprong te nemen van 15-2 mede door een geplaatst honkslag van Dylan Kamoen en Tobias van Schooneveld. Cardinals maakte nog 2 keer een punt op het werpen van Maarten Sommer maar vervolgens maakte De Hazenkamp 2 punten waarna de eindstand van 17-4. Aanvallend was de knuppel van Bas Timmer goed voor 3 honkslagen van de in totaal 12. Het seizoen is hiermee ten einde waarbij de 2e plek het hoogst haalbare was. In november gaan de mannen uit Nijmegen een toernooi spelen in Aruba ter afsluiting van een mooi seizoen.