Heren 1 wint van Zuidvogels

29 sep 2015

Heren 1 heeft het seizoen afgesloten met een zege op het reeds gedegradeerde Zuidvogels. De gasten uit Huizen werden met 10-6 verslagen. En daarmee is het doel behaald. De rentree in de eerste klasse moest langer duren dan één seizoen. Dat is gelukt. Twee weken eerder werd handhaving veilig gesteld met een 11-9 thuiszege op PSV.

Zondag tegen Zuidvogels zetten de gasten uit Huizen al vroeg de toon met een 0-2 voorsprong in de eerste inning. Daarna kwam De Hazenkamp terug (1-2), maar werd het even later toch 1-3. De Nijmegenaren sloegen goed en kwamen op de honken. De punten daadwerkelijk pakken lukte nog niet.

In de derde inning was het wel een paar keer raak voor De Hazenkamp. Onder andere broers Dylan en Wesley Kamoen zorgden voor de punten. De Nijmegenaren gingen voor het eerst aan de leiding: 5-3. Daarna scoorden Samuel van Beek en Steffen Vos. Zuidvogels maakte er slechts een: 7-4.

Vervolgens bleef De Hazenkamp stabiel spelen. Punten pakken werd wel lastiger. In de vijfde en zesde inning scoorden beide teams niet. Zuidvogels kwam pas in de zevende inning ietwat terug tot 7-5, waardoor de strijd weer iets spannender was. Toen de gasten uit Huizen in de achtste inning ook nog de 7-6 maakten, werd het voor de Nijmegenaren tijd om te scoren.

Dat deed Dylan Kamoen even later. Met zijn snelheid was hij Zuidvogels te slim af: 8-6. Een paar minuten later waren er nog twee binnen, waardoor de marge vier werd: 10-6. Langzaam drong het bij Zuidvogels door dat het een gelopen race was. En dat was het ook, want even later was het duel ten einde.

image