Verslag Beeball 23 sept 2107 Hazenkamp – Quick

25 sep 2017

Op deze mistige zaterdagochtend zijn Elin, Cas, Xavier G., Tycho, Jorn, Sam, Quinn, Niels Eleonorah, Xavier C. en onze debutanten Ben en Guus om 9.30 uur aanwezig om zich voor te bereiden voor de wedstrijd tegen Quick Amersfoort, een pittige tegenstander.

Vol enthousiasme wordt er ingespeeld in verschillende groepjes met Folke en de vaders van Quinn, Cas, Eleonorah & Xavier en Elin. Ze hebben er zin in. Om de verdeling gelijk te maken spelen Xavier C. en Xavier G. mee met Quick Amersfoort. Er is veel publiek afgekomen op deze wedstrijd dus de verwachtingen zijn hoog!

In de 1e inning start Quick met hun slagbeurt. Ben mag starten als catcher en is duidelijk nog een beetje onwennig in het pak. Folke en de vaders coachen vanaf verschillende plekken op het veld. Ben vangt de bal net niet, maar zorgt er wel voor dat de speler van Quick het 1e honk niet haalt. Xavier G. slaat een mooie bal voor Quick en zorgt uiteindelijk ook voor een punt. Niels is in het veld erg alert en kijkt goed waar de ballen naartoe moeten. De laatste 2 spelers van Quick komen niet over de thuisplaat door een snelle actie van Ben.

De Hazenkamp is aan slag en Folke pitcht vandaag. Elin mag als eerste slaan en slaat meteen de 1e bal raak. Zonder problemen komt ze bij het 1e honk. Cas slaat een mooie stuiterbal, maar doordat de tegenstander hem snel naar het 1e honk gooit moet Cas extra hard rennen om het honk te halen. Save! Ook Tycho slaat een harde bal, maar helaas wordt Elin uitgemaakt. Jorn zijn bal glipt door de handen van de tegenstander heen en ook Sam slaat een rake bal, waardoor er 2 spelers binnenlopen. Quinn slaat een harde stuiterbal en Jorn moet een tandje bijzetten om het 3e honk te halen en dat lukt. Niels slaat zijn bal zo hard en ver dat alle andere spelers over de thuisplaat komen en hijzelf naar het 2e honk kan rennen. Ben slaat zonder spanning een harde bal en ook Guus lijkt geen last te hebben van de spanning. Zijn bal is echter weer snel bij de catcher, waardoor de laatste spelers niet binnen kunnen lopen.

In de 2e inning is Sam catcher. Een speler van Quick die het risico neemt om door te lopen wordt behendig uitgetikt door Jorn. Cas vangt een bal en zorgt er ook nog voor dat een andere speler het 2e honk niet haalt! Het publiek juicht uitzinnig en Quick begint zenuwachtig te worden. Xavier G. slaat een mooie bal voor Quick, maar wordt uitgemaakt door Jorn, daarna gooit Jorn de bal nog snel naar de thuisplaat om te voorkomen dat er een speler van Quick over de thuisplaat komt. Helaas lukt dit niet, maar wat is er goed gekeken en gespeeld!

Beide Xaviers zoeken hun plek bij Quick in het veld en de Hazenkamp is aan slag. Guus slaat een hoge bal die niet gevangen wordt door de tegenstander en ook Ben slaat een hoge bal en is net op tijd bij het 1e honk. Niels slaat een harde bal in het achterveld. Eleonorah twijfelt even of ze door kan lopen naar de thuisplaat, maar rent ernaartoe en is net op tijd binnen. Sam slaat een mooie bal van het paaltje, nadat zijn knuppel en bal zijn schoongemaakt door de coach van de tegenstander. Xavier C. zorgt ervoor dat Jorn helaas geen punt kan maken. Cas slaat met de knuppel van Jorn in 1 keer raak en Tycho kan op de valreep nog binnenkomen. Met de wijze woorden van de coach van de tegenstander “uiteindelijk komt het allemaal goed”, sluiten we de 2e inning af.

In de 3e inning neemt Eleonorah de plaats in van catcher wat ze erg goed doet. Haar vader staat achter haar en poetst de ballen voordat ze terug gaan naar Folke! Xavier C. slaat deze inning een mooie bal voor de tegenstander en Eleonorah kan niet voorkomen dat haar broer de thuisplaat haalt. Tycho is erg alert en kijkt dreigend met de bal naar de tegenstander alsof hij wil zeggen “pas op, als jullie gaan lopen dan gooi ik de bal”! Ook Cas kijkt goed en gooit de bal naar Eleonorah. Helaas is de tegenstander net binnen voordat de bal er is. De Hazenkamp speelt erg goed samen in het veld en als Quinn dan ook nog de laatste bal van de tegenstander vangt is de vreugde groot. Het publiek wordt gek! Wat een spannende wedstrijd.

In de laatste slagbeurt van de Hazenkamp komen er veel goede ballen voorbij. Ben slaat een harde bal en kan meteen doorlopen naar het 2e honk. Eleonorah slaat een korte bal maar is snel genoeg bij het 1e honk. Guus slaat ook een korte bal en Ben kan over de thuisplaat komen. Jorn slaat een harde bal richting het 3e honk, waardoor Cas hard moet rennen om het 3e honk te halen, maar het lukt!

Eindstand 22-24, maar wij zijn de morele winnaar (de wijze woorden van de vader van Niels). De Hazenkamp heeft zeker een betere wedstrijd gepeeld en technisch gezien mogen we de punten die Xavier C. en Xavier G. hebben gehaald bij de tegenstander (2/10 x 24 = 4,8) optellen bij onze punten (vind ik ;-)). Oftewel 27-19 gewonnen!

Knap gedaan Hazenkamp!

Sonja Thoonen