Wedstrijdverslagen Heren 1 seizoen 2014

21 jul 2014

21 september Ducks – De Hazenkamp 4-14

Vandaag heeft de Hazenkamp een minimale gedeelde eerste plaats veiliggesteld door in Boxtel hekkensluiter Ducks met 4-14 te verslaan!
Het begint bijna saai te worden maar wederom sloeg de Hazenkamp toe in de eerste inning. Mede door de homerun, de eerste voor heel de Hazenkamp dit seizoen, van Roy Kamoen kwam de Hazenkamp 6-0 voor. In de derde inning werden hier 5 punten aan toegevoegd. In de 4de, 6de en 7de inning sprokkelde de mannen uit Nijmegen steeds 1 puntje mee. Ook Steffen Vos sloeg een homerun, dit was 1 van zijn 5 honkslagen van de wedstrijd.

Verdedigend stond Djardan Graveth weer prima te gooien.

Na de wedstrijd werd contact gezocht met Schijndel voor de uitslag van enige concurrent Mulo. Mulo had helaas gewonnen en dus moet de Hazenkamp volgende week in de wedstrijden tegen Gryphons of Schijndel nog één puntje pakken voor het kampioenschap.

14 september Gryphons – HSV de Hazenkamp 6-7 (12 innings)

Vandaag zijn de mannen van de Hazenkamp een stapje dichter bij de titel in de 2de klasse gekomen. Na een marathon partij van 12 innings liepen de Nijmegenaren na bijna 4 uur als winnaars van het veld. De Hazenkamp begon voortvarend. Na 3 innnings stonden er alweer 5 runs op het scorebord. Roy Kamoen en Samuel van Beek sloegen beide 2 teamgenoten over de plaat. Tot en met de 8ste inning hadden de mannen uit Nijmegen niet meer zoveel te vertellen. Verdedigend stond Djardan Graveth weer goed te gooien. In 6 innings kreeg hij slechts 4 honkslagen tegen. Mede door enkele veldfoutjes kreeg hij wel 5 punten tegen. Na 8 innings was de stond 5-5. In de 7de inning had Dylan Kamoen het werpen overgenomen van Graveth. Hij kreeg in de resterende 6 innigs slechts 1 punt tegen, ook door een fout. In de 9de inning scoorde de Hazenkamp de 6-5, Dylan Kamoen hielp zichzelf als werper door Steffen Vos binnen te slaan. Helaas scoorde Gryphons in de gelijkmakende inning ook 1-maal waardoor de verlenging kon starten. De uitkomst van de verlenging kon beide kanten op. De Hazenkamp kreeg kansen en de mannen van de Gryphons kregen kansen. Aan beide kanten werden deze kansen vaak onschadelijk gemaakt door goed pitch werk van beide werpers. Tekenend was het dan ook dat het beslissende punt, de 7-6 in de 12de inning door Steffen Vos, gescoord werd na een blunder aan de kant van de Gryphons.
In de gelijkmakende slagbeurt kwam er nog wel een loper van Gryphons tot het 2de honk. Maar na een verre vangbal van Ruud Sijbers is het Nijmeegse feestje weer een stukje dichterbij.

7 september Tilburg – De Hazenkamp 2-13

Vandaag wederom een overwinning voor de nijmegenaren. Zoals zo vaak dit seizoen schoot de Hazenkamp uit de start blokken! Mede door enkele blunders aan Tilburgse kant stond het na de 1ste inning alweer 7-0! In de 2 opvolgende innings werd er nog 4 maal gescoord (11-0). In het begin van het jaar gaf de Hazenkamp een riante voorsprong uit handen in Tilburg! Met dit in het achterhoofd bleven de mannen geconcentreerd en na 7 innings bracht de “mercy rule” een eind aan de wedstrijd! Aanvallend was Roy Kamoen goed voor 3 honkslagen. Ook Robbert Vos, voorheen de vaste werper van de Hazenkamp, baarde opzien door een bal ver weg onderin het hek te slaan!
Volgende week wacht de wedstrijd tegen het sterke Gryphons, langzaam beginnen de mannen van Steffen Vos en Wesley Kamoen te dromen van een kampioensfeestje!

31 augustus De Hazenkamp – Mulo! 8-1

De Hazenkamp houdt titelkoers vast tegen Mulo (De Gelderlander 1 september)

De Hazenkamp nadert langzaam het kampioenschap in de tweede klasse. De honkballers rekenden gister in een rechtstreekd duel af met concurrent Mulo uit Helmond: 8-1. Zoals vaker dit seizoen schoten de Nijmegenaren uit de startblokken. Na twee slagbeurten stond het al 6-0, mede door twee honkslagen van Dylan Kamoen. De snelle Thorsten van den Dool kwam in de eerste twee innings tweemaal over de thuisplaat. Door fouten aan de kant van Mulo kwamen er in het restant van de wedstrijd nog twee honkballers van De Hazenkamp ‘binnen’. De Nijmeegse werper Djardan Graveth gooide alle innings en hoefde uiteindelijk slechts een punt te incasseren. Een fout aan de kant van De Hazenkamp leidde tot die score.

27 augustus De Hazenkamp – Ducks 11-3

De Hazenkamp rekent simpel af met Ducks (De Gelderlander 28 augustus)

De honkballers van De Hazenkamp liggen nog steeds op kampioenskoers. De Nijmegenaren wonnen in de tweede klasse E afgetekend van laagvlieger Ducks uit Boxtel: 11-3. De wedstrijd was na de eerste slagbeurt al beklonken. Vijf honkslagen van de thuisclub leidden tot een 9-0 tussenstand. Na vijf innings stond de eindstand op het bord. Beide partijen besloten het daarbij te laten, omdat het te donker werd om door te spelen. Aanstaande zondag staat voor De Hazenkamp het duel tegen koploper Mulo op het progamma.

20 juli Parkstad Cheetahs – De Hazenkamp 2-13

Vandaag stond in Heerlen de wedstrijd tegen laagvlieger Parkstad Cheetahs op het programma. In een eenvoudige wedstrijd kwamen de Hazenkampers niet in de problemen. Startende werper Djardan Graveth gooide de hele wedstrijd en kreeg slechts 2 punten tegen. Hij sluit hiermee een uitstekende eerste seizoenshelft af. Graveth, voorheen een speler van het tweede, gooide een nagenoeg vlekkeloos eerste deel van de competitie. Aanvallend waren vooral Thorsten van den Dool en Steffen Vos goed op dreef. Beide sloegen 4 honkslagen waarop 5 maal gescoord werd. Zelf scoorde zij gezamenlijk ook 5 punten. Met deze overwinning sluit de Hazenkamp de eerste seizoenshelft als gedeelde koploper af! 27 Augustus wordt de tweede seizoenshelft gestart met uitwedstrijd in Boxtel tegen Ducks, 19.00 uur.

13 juli De Hazenkamp – Roef! 13-3

Vandaag weer een mooie pot honkbal van onze kant tegen Roef!, 13-3. We begonnen lekker met harde hits, helaas kwamen deze ook vaak recht op de poppetjes maar we kwamen toch tot een voorsprong van 1-0. Roef deed in de derde inning wat terug en kwam zelfs op 1-3! In die gelijkmakende inning kwamen onze harde ballen er wel mooi doorheen. Met name Ruud Sijbers sloeg goed en op de goede momenten. We liepen uit naar 9-3, waarna wij verdedigend de boel goed dicht hielden op het werpen van Djardan Graveth. We kwamen op 12-3 en in de tweede helft van de achtste inning kwam Bas Timmer door een driehonkslag op 3 en sloeg Robbert Vos met een harde klap Bas Timmer binnen.
Einde wedstrijd 13-3. Volgende week sluiten we de eerste helft van de competitie af met een wedstrijd uit bij Cheetahs in Beek (lb).

6 juli Starlights – De Hazenkamp 5-10

Vandaag heeft de Hazenkamp revanche genomen tegen de Starlights uit Schijndel. Waar de eerste wedstrijd ruim verloren werd was er vandaag weinig aan de hand voor de Hazenkamp. In de eerste inning zorgden Roy Beuker en Wesley Kamoen voor de eerste 3 punten. In de 2de inning werd de score verdubbeld door rake klappen van Jozua van Beek en Dylan Kamoen. In de resterende 7 innings werd er nog 4 maal gescoord door de mannen uit Nijmegen. Verdedigend werd er gekozen voor een aangepaste opstelling. Door de 2 doordeweekse partijen werd er gekozen voor Roy Kamoen op de heuvel. Hij deed dit zeker niet onverdienstelijk en hij hield de tegenstander op 5 punten in 7 innings. In navolging van de uitspraak van Robben over van Gaal werd er bij ons ook gesproken over de “gouden pik” van het wisselen. Na 7 innings werd Roy Kamoen afgelost door zijn jongere broer Dylan. Deze hield met zijn harde ballen de tegenstander van scoren af in de laatste 2 innings!

2 juli De Hazenkamp – Gryphons 13-7

De Hazenkamp pakt de zeg al in de eerste inning (Gelderlander 3 juli)

De Hazenkamp heeft gisteravond in een spectaculaire wedstrijd concurrent Gryphons opzijgezet: 13-7. De Nijmeegse honkballers scoorden in de eerste slagbeurt maar liefst negen punten tegen de mannen uit Rosmalen. Zoiets zie je maar zelden zei coach Wesley Kamoen. Uiteindelijk heeft iedereen uit het team minimaal twee honkslagen genoteerd. De Hazenkamps staat tweede in de tweede klasse. Volgende week speelt de ploeg opnieuw tegen Gryphons, dan in Rosmalen. Dat duel wordt mogelijk verzet vanwege het WK voetbal. (red. Duel is verzet op nog nader te bepalen datum)/

2 juni Ducks – De Hazenkamp (afgelast verplaatst naar 27 augustus)

22 juni Roef! – De Hazenkamp 3-16

Beuker en Graveth in vorm bij Hazenkamp (Gelderlander 23 juni)

De Hazenkamp had gister geen kind aan Roef!: 3-16. De Nijmeegse honkballers hadden het in de voorgaande jaren vaak knap lastig met de formatie uit Moergestel, met met een paar geweldige innings was de zege nu snel binnen. In de vierde slagbeurt scoorde De Hazenkamp vijf punten, in de zesde zelfs acht. Roy Beuker was met vier honkslagen in vorm. Ook Djardan Graveth speelde uitstekend. De pitcher gooide in zeven innings zeven keer drieslag en stond in de eerste zes innings slechts drie honkslagen toe.

15 juni De Hazenkamp – Tilburg 5-8

De Hazenkamp ten onder tegen Tilburg (Gelderlander 16 juni)

De Hazenkamp heeft de thuiswedstrijd tegen Tilburg verloren met 8-5. De Nijmeegse honkballers kwamen binnen drie slagbeurten op 4-0, maar kregen in de vierde inning liefst zes punten tegen. Tilburg gaat nu aan kop in de tweede klasse, de Hazenkamp staat derde. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Roef! te Moergestel op de planning, 14.00 uur.

8 juni MULO – De Hazenkamp 6-7

Vandaag stond voor de Hazenkamp de uitwedstrijd tegen Mulo op het programma.  De mannen van Steffen Vos vlogen uit de startblokken. Na honkslagen van Dylan Kamoen, Roy Beuker en Wesley Kamoen stond het na de eerste inning 3-0. In de 2 opvolgende innings kwamen hier 2 punten bij. En ook in de 4de slagbeurt wisten twee nijmegenaren de thuisplaat te bereiken op een honkslag van Bas Timmer. Mulo wist tot de derde inning maar eenmaal te scoren. In de 4de inning werd er echter viermaal gescoord door een fout aan Nijmeegse zijde. Aan het eind van de 5de inning stond de eindstand, 6-7, al op het scorebord. Djardan Graveth gooide 7 innings en Dylan Kamoen nam de laatste 2 voor z’n rekening. Volgende week speelt de Hazenkamp thuis tegen medekoploper Tilburg.

1 juni De Hazenkamp – Parkstad/Cheetahs 7-2

Vandaag stond de tweede ontmoeting met Parkstad/Cheetahs op het programma. In navolging van de eerste ontmoeting (7-3) werd ook de tweede wedstrijd gewonnen, 7-2. De mannen van Steffen Vos en Wesley Kamoen speelde verdedigend hun beste wedstrijd in jaren. Vooral binnenvelders Roy Beuker, Wesley Kamoen en Steffen Vos hadden hierin een groot aandeel. Het drietal nam maar liefst 25 van de 27 nullen voor hun rekening. Zelfs de coaches van de tegenpartij waren onder de indruk, mede omdat de ene schitterende actie de ander opvolgde. Djardan Graveth was weer terug als startende werpen en gooide, ondanks een rug blessure, de gehele wedstrijd. Dit deed hij uitstekend getuigen het feit dat er 25 nullen door de binnenvelders gemaakt werden. Alleen in de 6de inning haperde de machine eventjes en werd er 2 maal gescoord door 3 honkslagen van de mannen uit Heerlen. Aanvallend waren de mannen uit Nijmegen niet gigantisch op dreef. 13 honkslagen werden genoteerd, waaronder 3 voor Bas Timmer en 3 voor Roy Beuker. De 13 honkslagen bleken echter genoeg om de 2 punten in Nijmegen te houden!

24 mei De Hazenkamp – Starlights 7-12

Zonder Graveth is het niks bij De Hazenkamp (Gelderlander 25 mei)

Dramatisch, zo noemde coach Wesley Kamoen het optreden van zijn ploeg gisteren. Titelkandidaat De Hazenkamp werd over de knie gelegd door hekkensluiter Starlights: 7-12. De Nijmeegse honkballers zakten daardoor naar de vierde plaats in de tweede klasse E. Djardan Graveth miste de wedstrijd tegen de mannen uit Schijndel door een familiedag. Maar het ontbreken van de vaste werper was voor De Hazenkamp geen excuus voor de blamage. Aan de invallende pitchers Maarten Sommer en Roy Beuker lag het namelijk niet. Het was met name de aanval die voor geen meter liep. “Onze belangrijke mannen speelden heel matig”, zei Kamoen, die ook de gevaarlijke slagman Thorsten van den Dool miste. Hij liep tijdens de training een hersenschudding op toen hij een bal op zijn hoofd kreeg. De enige Hazenkamper die tegen de Starlights het gewenste niveau behaalde was Jozua van Beek. Hij noteerde drie honkslagen in vijf beurten. Kamoen: “Zo gaat het bij ons dus altijd. We kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen”. Komende woensdag, aanvang 19.00 uur, staat de kraker tegen Gryphons in Rosmalen op het progamma.

17 mei De Hazenkamp – Ducks 14-1

‘Speedy’ denkt stiekem aan kampioenschap (Gelderlander 18 mei)

‘Come on speedy’, zo klinkt het dit seizoen weer vanaf het terras bij de De Hazenkamp. De pijlsnelle Thorsten van den Dool is terug bij de Nijmeegse honkbalclub en noteert deze zonovergoten zondagmiddag een slaggemiddelde waar de grote mannen in de Amerikaanse competitie jaloers op zijn. Met drie rake klappen in vier slagbeurten doet hij de hekkensluiter van de tweede klasse E, Ducks, veel pijn. De mannen uit Boxtel keren na zeven innings huiswaarts met een dikke nederlaag 14-1. De afgelopen jaren werkte de 21-jarige Van Den Dool veel in de Nijmeegse horeca. Op zaterdagen maakte hij lange nachten in café De Drie Gezusters, waardoor de zondag geen ideale spotdag was. “Maar ik heb geen vast contract meer en ik werk niet meer op zaterdagavond”, legt de benjamin van het team uit. “Genoeg tijd dus weer om te honkballen. Ik miste het sporten.” ‘Superblij’ was hij daarom toen de coaches van De Hazenkamp aan de lijn hingen. Of hij trek had om weer eens mee te trainen. Binnen de korste keren zat hij weer bij de slectie, want de Nijmegenaar is een man van de club en een begenadigd honkballer. Tussendoor heb ik een seizoen gespeeld bij de Radboud Rangers. Leuk team hoor, maar eigenlijk een niveau te laag. Bij de club aan de staddijk is hij wat dat betreft meer op zijn plaats. hoewel de nationale bond de tweede klasse aanduidt als “breedtesport”. Zo ziet Van Den Dool dat ook. We doet het puur voor onze lol. Een paar jaar geleden waren we allemaal nog heel serieus, maar nu is er minder druk, is de seer wat meer ontspannen. Dat heeft effect. De Hazenkamp draait ineens weer bovenin mee. Na vier wedstrijden delen de Nijmegenaren de koppositie met Gryphons uit Rosmalen. Alleen Tilburg was tot nu toe te sterk. De ploeg van coaches Wesley Kamoen en Steffen Vos gaf in Brabant nota bene een 9-1 voorsrong uit handen. Ik zie het stieken wel gebeuren dat we kampoen worden, zegt Van Den Dool. De topteams gaan gelijk op. Je ziet bij ons dat de ervaring heel belangrijk is. Ik ben veruit de jongste en leer heel veel van mijn teammaten. Al moeten zijn oudere compagnons het deze zondag toch vooral van de jeugd hebben. In het begin tast Van Den Dool nog wat af, maar in de tweede, vierde en vijfde slagbeurt gaat hij los. op zijn verre ballen scoren vijf Nijmegenaren een punt. ‘Speedy” blijft nuchter. Honkballen doet hij voor zijn plezier en hij niet aan een avontuur bij een hogerspelende club. Maar met een slaggemiddelde zoals deze middag, komen de scouts vanzelf een keer kijken.

4 mei Tilburg – De Hazenkamp 11-10 (10 innings)

Het was een leuke wedstrijd en we begonnen zeer voortvarend. aanvallend werd er weer lekker geslagen en door een paal goede klappen van Steffen Vos en Wesley Kamoen kwamen de eerste punten binnen. Ook Tilburg werkte hieraan mee met een paar flinke veldfouten. Hierdoor kwamen we op een voorsprong van maarliefst 9-1. Werper Roy Beuker en zijn veld hielden het ook goed dicht tot de 5e inning. Elke inning wisten de Tilburgers wel puntjes mee te smokkelen, met in de 7e inning een homerun. Waar de wedstrijd eigenlijk al gelopen leek kwamen ze terug tot 9-7.  Ze kregen dus weer hoop en kwamen zelfs in de 8e inning op voorsprong, 10-9. Door 2 honkslagen van Erik van Zomeren en Roy Kamoen kwamen we gelijk terug  op 10-10 en lieten we de kans liggen om weer op voorsprong te komen. Gelijke stand betekend dus verlenging. Dylan Kamoen had het werpen overgenomen en hield het als een echte closer goed dicht. Tot de 11e inning, wij hadden nog kansen om te scoren maar het kwartje viel net niet goed. En door een paar honkslagen van Tilburg liepen de honken vol, waarna een verkeerde aangooi de wedstrijd deed beslissen, 11-10 voor Tilburg.

Volgende week de belangrijke uitwedstrijd in Den Bosch tegen Gryphons, aanvang 11.00 uur.

27 april De Hazenkamp – MULO 11-8

Vandaag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen MULO op het programma! We begonnen aanvallend heel sterk, punt op punt kwam binnen door belangrijke honkslagen van Dylan Kamoen en Ruud Sijbers. Hierdoor kwamen we op een voorsprong van 8-4. Ook verdedigend ging het goed, Djardan Graveth gooide de volledige 9 innings en hield MULO goed in bedwang!

In het vervolg bleven wij aanvallend doorgaan en uiteindelijk werd het 11-8. Volgende week spelen we uit in Tilburg, 13.00 uur.

20 april Parkstad Cheetahs vs De Hazenkamp 3-7

Vandaag stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma, de verre uitwedstrijd in Heerlen. We begonnen matig aan de wedstrdijd, kregen veel honklopers tegen maar door enkele domme (honkloop)foutjes van hun kant wisten ze hier slechts één keer uit te scoren. Na de derde inning kreeg Djardan Graveth, die de gehele wedstrijd goed gooide, nog maar 2 honkslagen tegen. Helaas werd er twee keer gescoord op één van de honkslagen waardoor ze hun puntentotaal naar 3 brachten. De Hazenkamp scoorde in de 3de inning het eerste punt, Erk van Zomeren scoorde op een honkslag van Jozua van Beek. Diezelfde van Zomeren bracht in de inning erna het 2de, 3de en 4de punt over de plaat met een mooi tweehonkslag. In de laatste 3 innings werd er steeds eenmaal gescoord door de Hazenkamp waardoor de eindstand van 3-7 werd behaald. Volgende week, 27 april, is er de wedstrijd tegen MULO, die eveneens hun eerste 2 wedstrijden hebben gewonnen.

13 april De Hazenkamp vs Roef! 17-8

De honkballers van De Hazenkamp zijn het seizoen in de tweede klasse voortvarend begonnen. De Nijmegenaren stuurden Roef met een 17-8 nederlaag terug naar Moergestel. De gastheer begon uitstekend aan de wedstrijd en pakte in de eerste inning een 3-0 voorsprong. De bezoekers kwamen sterk terug en namen door een aantal rake klappen in de vierde inning een voorsprong (4-8). De Hazenkamp gaf zich niet gewonnen en scoorde in de vijfde en zesde inning liefst tien punten. In aanvallend opzicht waren Bas Timmer, Samuel van Beek en Wesley Kamoen doorslaggevend. Volgende week neemt De Hazenkamp het op tegen Parkstad Cheetahs uit Heerlen.