Wedstrijdverslagen Heren 1 vs Ducks en Holy

02 okt 2023

2-7-23, Hazenkamp wint na verlening

Vandaag speelden we tegen Ducks uit Boxtel. Coach Gibbs wilde een snelle wedstrijd. Het team nam deze boodschap met beide handen aan. In de eerste inning werd er direct gescoord door een honkslag van Bas Langenhuizen. In de 3e inning liepen de Nijmegenaren zelfs uit naar 3-0. Coach Gibbs gaf aan om gas te blijven geven om deze wedstrijd snel te beslissen. Helaas werd er toen het 1e punt door Ducks gescoord door een verkeerde keuze.

De aanval deed in de 5e inning weer van zich spreken door 4 punten te scoren en uit te lopen naar 7-3. Dit kwam door een goede honkslag van Wesley Kamoen en het minder goed verdedigen van de mannen uit Ducks. Ducks deed vervolgens iets terug door 7-4 te scoren. Lang leek het erop dat dit de eindstand zou zijn. Echter in de 9e inning scoorden Ducks 3x waardoor het 7-7 was. De verlenging brak aan. De mannen van Gibbs kwamen bij elkaar en lieten direct zien waarvoor. Verdedigend stond het als een huis. Er werd een mooi dubbelspel gemaakt door Steffen Vos en Bas Langenhuizen. In de 11e inning kwam Steffen Vos met een vrije loop op de honken. Met Wesley Kamoen (verdienstelijke pitcher vandaag) aan slag viel vervolgens de beslissing. Hij sloeg een bal het buitenveld in waardoor Steffen Kano├źn het 8-7 maakte, einde wedstrijd.

9-7-23 Hazenkamp verliest in Vlaardingen

Vandaag moesten de mannen van Gibbs afreizen naar Vlaardingen voor een wedstrijd tegen Holy. De eerste inning kwamen de Nijmegenaren direct in scoringspositie maar konden het niet afmaken. Dit deed Holy wel en nam brutaal een 2-0 voorsprong. De Hazenkamp kwam direct weer op gelijke hoogte door een honkslag van Miguel Brion, 2-2.

In de 3e inning kwamen er twee punten op het scorebord, in voordeel van de Vlaardingers, 2-4. De Nijmegenaren hadden geen antwoord hierop en Holy ging maar door. In de volgende inning liepen ze zelfs uit naar 9-2 door een homerun met de honken vol. Nu deed de Hazenkamp wel iets terug door een harde honkslag van Wesley Kamoen, 9-4. In de innings erna kwamen de Nijmegenaren niet meer in scoringspositie waar Holy in de 6e en 7e inning uitliepen naar 10-4 en 11-4. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt ivm bliksem.