Voorjaars BeeBall/honkball clinics

BeeBall/Honkbal clinics 2015

Ook in 2015 worden door Honk- en Softbalvereniging de Hazenkamp weer gratis Beeball en honkbal clinics georganiseerd. Beeball is een vereenvoudigde versie van honkbal, met makkelijkere spelregels en zachtere ballen. De clinics zijn voor kinderen van 5-12 jaar en vinden plaats op zondagen 25 januari, 1, 8, 22 februari, 1 en 8 maart van 10.30-12.00u in sporthal de Klif (Pijlpuntstraat 1, Nijmegen-Noord). Tijdens deze clinics kunt u samen met uw kind vrijblijvend kennismaken met honkbal en Beeball. Heeft u belangstelling? U kunt gewoon binnenlopen en meedoen.

Vanaf half maart, als het weer het toe laat, gaan we weer trainen op ons honkbalveld aan de Staddijk te Nijmegen (Nijmegen Dukenburg). Deze trainingen zijn op maandagavond van 18.00-19.30u. Ook bij onze buitentrainingen kunt u vrijblijvend kennismaken en bent u van harte welkom.

Voor meer informatie: kijkt u eens op de pagina van het Beeball team en het pupillenteam. Of neem contact op met de coördinator jeugdzaken Jurgen Stensen jeugdzaken@hsvdehazenkamp.nl

Honkbal in Nederland

Honkbal is in Amerika de aller populairste sport; miljoenen Amerikanen spelen het. Daar heet het baseball. Ook in Nederland wordt honkbal al heel lang gespeeld. In Europa is Nederland toonaangevend in de sport, in 2011 waren we wereldkampioen en in 2014 Europees kampioen! Zelfs Johan Cruijff heeft nog een tijd honkbal gespeeld…

IMG_0090

Honkbal in het kort

Bij honkbal moet de slagman de bal zo ver mogelijk in het veld slaan. De pitcher gooit de bal naar de slagman, de catcher kan de bal vangen, behalve ….als de slagman hem raakt. De slagman rent zo snel als hij kan langs de vier honken naar de thuisplaat. Als hij op tijd binnen is, heeft hij een punt gescoord. Als de slagman wordt getikt, is hij uit.

Ontwikkeling motorische vaardigheden

Honkbal is een stoere sport voor jongens en meiden, waarbij je snel moet reageren, rennen en kijken, waarbij je mag stelen en slaan. Kortom, een actieve sport in de buitenlucht waarbij teamspirit voorop staat! Door de afwisselende spelelementen heeft honkbal een positieve invloed op de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij kinderen zoals de oog-handcoördinatie, de fijne en grove motoriek en gevoel voor evenwicht. Honkbal is technisch en ook tactisch, waardoor het ontzettend leuk is voor jong en oud.

Honkbal en Beeball bij HSV De Hazenkamp in Nijmegen

Ook in Nijmegen is er een actieve Honk- en Softbalvereniging: de Hazenkamp. Binnen de Hazenkamp spelen kinderen ofwel Beeball (tot ongeveer 8 jaar), een vereenvoudigde versie van honkbal, ofwel in de pupillencompetitie honkbal (vanaf ongeveer 8 jaar). Afhankelijk van wat uw kind wil en kan, speelt hij ofwel met de Beeball mee, ofwel met de pupillencompetitie. Voor meer informatie over Beeball, klik hier.

Beeballers en pupillen trainen gezamenlijk. In de winter op zondag van 10.30-12.00u in sporthal De Klif in Nijmegen-Noord. En vanaf half maart weer op ons honkbalveld aan de Staddijk. Ook kinderen vanaf 12 jaar kunnen honkballen bij HSV De Hazenkamp. Zij zitten dan in het aspirantenteam. Voor actuele informatie over de aspiranten, neem contact op met de coördinator jeugdzaken Jurgen Stensen jeugdzaken@hsvdehazenkamp.nl.