Wedstrijd verslag Beeball 17 september 2016: MULO Helmond – Hazenkamp

22 sep 2016

Op deze vroege zaterdagochtend zijn onze Beeballers Cas, Xavier, Tycho, Jorn, Niels,  Quinn, Lars en Elin om kwart over negen aanwezig in Helmond. Nikita is er wel, maar omdat ze zich niet zo lekker voelt vervangt Nanne haar. Ze spelen vandaag tegen Mulo Helmond.

160917-foto-2In de 1e inning begint de Hazenkamp aan slag. Jorn, die duidelijk een jaar ouder geworden is, staat stoer, met zijn pet onder zijn helm, klaar voor de bal. Hij slaat een mooie bal en haalt met gemak het 1e honk. Zonder veel moeite halen 7 spelers de thuisplaat en met deze beginscore staat de Hazenkamp vol vertrouwen in het veld. Elin is catcher en voelt zich helemaal happy in deze rol. Nanne is op dreef en zorgt ervoor dat er 2 spelers van Mulo voor het 2e honk uit zijn. Ook Cas is erg oplettend op de pitcher-plek en hij pakt 2x snel de bal en gooit deze naar het 1e honk. De 2e bal wordt prachtig gevangen door Lars, waardoor de slagman uit is. Goed teamwork! Er komen maar 3 spelers van Mulo over de thuisplaat.

In de 2e inning slaat Elin meteen een rake bal en komt makkelijk tot aan het 1e honk. Elin, Lars, Nanne, Niels en Quinn halen het allemaal tot de thuisplaat. Cas is de laatste slagman en zorgt ervoor dat Jorn, Tycho en Xavier ook binnen kunnen lopen. Zelf haalt hij de thuisplaat niet, maar de Hazenkamp heeft deze sla160917-foto-1gbeurt maar liefst 8 punten gehaald.

In het veld met Niels als catcher gaat het heel erg goed. Tycho pakt een bal en staat op het 3e honk voordat de speler er is. Hij staat te springen van geluk. Heel knap gedaan Tycho! De ene na de andere speler wordt uitgemaakt en de bal van de laatste slagman wordt gevangen door Nanne. 2 punten voor Mulo.

Eindstand 5-15 gewonnen. Wat een geweldige wedstrijd.

Komende zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen thuis om 10 uur.