Beeball verslag 5 oktober Hazenkamp – Starlights

11 okt 2019

Vandaag spelen de Beeballers van de Hazenkamp de laatste wedstrijd van het seizoen  op ons eigen mooie park. De zon schijnt en het is al druk op het park, want niemand wil deze wedstrijd missen. De Starlights uit Schijndel zijn vandaag onze tegenstander.

Onze Beeballers  Stijn, Fynn, Ted, Tyson, Bente, Yvar, Sven en Luc zijn klaar voor de wedstrijd. Zichtbaar gespannen bereiden ook de coaches Folke, Rob, Roy, Steffen en Bas zich voor.  

In de 1e inning is Ted onze catcher. De 1e bal in het veld wordt gepakt door Yvar en hij brengt hem meteen naar Bente op het 1e honk. Helaas is de tegenspeler daar net gearriveerd. Sven is snel met een bal op het 2e honk, waardoor de tegenspeler uit is. De volgende bal die Sven in zijn handen krijgt gooit hij snel naar Stijn, waardoor er bijna weer iemand uit is. Fynn staat in het achterveld en zorgt er meerdere keren voor dat de verre ballen snel weer in het binnenveld komen. Komt de bal bij Stijn, dan houdt hij hem stevig vast en observeert hij eerst de andere spelers voordat hij gooit. Sven zorgt er uiteindelijk voor dat de laatste spelers van de tegenstander niet binnen kunnen komen.

De Hazenkamp is aan slag. Onder aanmoediging van het team (hi-ha-homerun, sla de bal naar Tokio!!) loopt Luc naar zijn plek toe. Hij slaat meteen de 1e bal raak en deze gaat richting het 3e honk, waardoor hij makkelijk op het 1e honk komt. Fynn en Sven raken allebei de bal en komen veilig op het 1e honk. Ook Stijn slaat de 1e bal raak en is door zijn snelheid op  tijd bij het 1e honk. Ivar slaat een harde bal, maar deze wordt snel gepakt door de tegenstander en helaas is Stijn uit op het 2e honk. Bente, de enige dame in ons team, doet niet onder voor de mannen en slaat een harde bal. Met gemak komt ze op het 1e honk. Ted, onze enige lefty, slaat een mooie bal die helaas eerder op het 1e honk is dan hij, maar Yvar is binnen. Tyson slaat een hoge bal die gelukkig net niet gevangen wordt door de tegenstander. Luc slaat een harde laatste bal, maar deze keert snel terug naar de thuisplaat. 5-5

In de 2e inning begint de Hazenkamp in het veld. Stijn loopt stoer in zijn catcherpak naar de thuisplaat. Tyson heeft bijna een vangbal en Fynn maakt net niet een speler uit op het 2e honk. Ook Luc heeft pech dat hij net een bal niet vangt. Maar dan begint het team echt in de goede flow te komen. Tyson tikt een tegenspeler uit en ook Luc maakt een tegenspeler uit op het 3e honk. Bij de laatste bal begeleid het hele team Luc, met de bal in zijn hand, naar de thuisplaat. Wat een teamspirit!

De Hazenkamp aan slag. Tyson slaat de bal hard door het midden en is save op het 1e honk. Ook Ted slaat de bal hard, maar de bal is helaas eerder op het 2e honk dan Tyson. Ook Bente slaat wederom raak en komt aan op het 1e honk. Yvar slaat de bal van het paaltje af en komt makkelijk op het 1e honk. Ook Stijn raakt de bal goed, maar deze is helaas eerder op het 1e honk dan hij. Sven slaat ook raak en Bente komt binnen. Fynn slaat van het paaltje af, maar de bal gaat zo hard dat de tegenstander hem niet pakt en hij veilig het 1e honk bereikt. Ook Luc slaat een rake bal en haalt 2 teamgenoten binnen. Tyson mag ook de laatste bal slaan, maar de tegenstander heeft hem snel bij de thuisplaat. 9-9

De 3e inning is Luc de catcher. De spelers in het veld beginnen wat schoonheidsfoutjes te maken. Yvar vergeet te tikken en Luc en Stijn denken dat de bal voor de ander bedoeld is. Fynn pakt de laatste bal en houd deze stevig vast tot aan de thuisplaat.

De Hazenkamp weer aan slag. Stijn staat in opperste concentratie in te slaan bij de thuisplaat terwijl er nog niemand in het veld staat. Hij raakt de bal hard, maar deze rolt recht in de handschoen van de tegenspeler op het 1e honk. Sven slaat, rent hard en met een sliding bereikt hij net op tijd het 1e honk. Fynn slaat een korte bal vanaf de paal en ook hij red het 1e honk met een sliding. Ook Luc, Tyson, Ted, Bente en Yvar slaan raak en zijn save. Stijn slaat een laatste harde bal en zorgt ervoor dat er nog 2 spelers over de thuisplaat komen. 15-16

De 4e inning wordt gestart met Bente als charmante catcher. De mannen in het veld zijn zichtbaar moe, maar toch zijn er nog wat mooie acties en maakt Sven een tegenspeler uit op het 3e honk.

In de laatste spannende slagbeurt worden er goede en harde ballen geslagen, maar niet iedereen lukt het om een punt te maken. Als Bente de laatste bal geslagen heeft en de laatste spelers binnen zijn, luisteren we met z’n allen gespannen naar Roy. 21-21 is de eindstand. Geweldig, wat een goed team. Gefeliciteerd. We zijn trots op jullie. Op naar volgend jaar!! 

Sonja Thoonen