Wedstrijd verslag Beeball 24 september 2016: HSV de Hazenkamp – Cheetahs Beek

25 sep 2016

Vandaag spelen de beeballers van de Hazenkamp de laatste wedstrijd van het seizoen  op ons eigen mooie park. De zon schijnt en het is al druk op het park, want niemand wil deze wedstrijd missen. De Cheetahs uit Beek hebben 1 uur en 15 minuten in de auto gezeten om tegen ons te kunnen spelen. 160924-foto-2

Elin, Cas, Xavier, Tycho, Sam, Quinn, Niels, Jorn, Nikita en Lars zijn van de partij. Lars en Nikita spelen hun laatste wedstrijd als beeballers. Zij schuiven door naar de pupillen. Hopelijk komen ze ons volgend seizoen zo nu en dan versterken, want we gaan jullie wel missen.

In de 1e inning beginnen de Cheetahs aan slag. Meteen is het duidelijk dat het een ervaren beeball team is. De Hazenkamp laat zich echter niet intimideren. Xavier heeft zijn plaats als catcher ingenomen en meteen pakt en gooit Nikita een mooie bal. Tycho maakt een mooie rol naar de bal. Goed gezien. De Cheetahs komen helaas wel allemaal over de thuisplaat. 10 punten.

Xavier slaat meteen een mooie bal en haalt het 1e honk met een gave sliding. Helaas redden Tycho en Sam het 1e honk niet door zeer goede acties van de pitcher en 1e honkman van de tegenpartij. Jorn 160924-foto-1heeft gisteren een feestje gehad, maar staat er fris en fruitig bij, slaat de bal en rent met gemak naar het 1e honk. Quinn en Niels volgen en halen net als Jorn een punt. Elin gooit haar haren een keer naar achteren, loopt naar haar plek en slaat meteen een goede bal. Cas slaat als laatste en loopt, onder luid gejuich van het publiek, een homerun. 6 punten.

De 2e inning zijn we meteen sterk in het veld. Niels heeft 2 keer de bal snel te pakken en zorgt ervoor dat de tegenspeler het 1e honk niet haalt. De 2e keer met een mooie sliding waarbij zijn voet net het honk raakt. Heel mooi gedaan! 7 punten voor de tegenstander. In de slagbeurt van de Hazenkamp staat er weer een sterke tegenstander op het 1e honk. Niels komt nog even tussen het 2e en 3e honk in te zitten, maar mag uiteindelijk op het 2e honk blijven staan. Jorn en Xavier slaan160924-foto-3 allebei een mooie hoge bal midden in het veld. Cas, Lars, Nikita en Jorn halen de thuisplaat. 4 punten

In de 3e inning neemt Tycho plaats als catcher . De tegenstanders hebben nog energie genoeg en de één na de ander komt over de thuisplaat. Jorn maakt nog een mooie sprong naar zijn honk, maar kan niet voorkomen dat alle 10 de spelers van de Cheetahs over de thuisplaat komen. Ook de Hazenkamp heeft duidelijk nog genoeg energie en beginnen strijdlustig aan hun laatste slagbeur
t van dit seizoen. Niels, Nikita, Lars, Elin, Cas en Xavier halen de thuisplaat. 6 puntenFolke

Eindstand; 16 – 27 verloren, maar wat zijn we trots op jullie. Voor 8 van de 10 spelers was dit het 1e seizoen in de competitie en wat zijn jullie al een goed team. Natuurlijk is dat te danken aan de geweldige trainingen van Folke. Folke bedankt voor je enthousiasme, inzet en geduld!

Nikita en Lars, bedankt voor jullie ervaring en inzet en succes bij de pupillen.

Elin, Cas, Jorn, Xavier, Tycho, Sam, Quinn en Niels. Volgend jaar weer?