Wedstrijd verslag Beeball 3 september: Hazenkamp – Nuenen Lions

10 sep 2016

Op deze mooie zaterdagochtend zijn onze Beeballers Elin, Cas, Xavier, Tycho, Sam, Nikita, Lars en debutanten Niels en Quinn om kwart over negen aanwezig op onze eigen club. Ze spelen vandaag tegen de Nuenen Lions

Het is de 1e wedstrijd na de zomerstop en iedereen moet weer even aan het wedstrijdritme wennen. De 1e inning beginnen de Nuenen Lions aan slag. Elin heeft haar plekje in het veld al goed gevonden en pakt een geslagen bal en gaat netjes met haar voet op het 2e honk staan. Ook de veldspelers rondom het 3e honk, Lars, Niels en Nikita zijn goed bezig. Ze zorgen er samen voor dat een tegenspeler, die een erg harde bal sloeg, toch geen homerun kan lopen. Xavier vervult zijn taak als catcher erg goed, maar helaas lopen er toch 7 tegenspelers over de thuisplaat.

In de slagbeurt van de Hazenkamp valt het op dat de tegenpartij in het veld erg sterk is. Vooral bij het 1e honk wordt goed gevangen. Dat zorgt er dan ook voor dat, ondanks de goede slagen, er maar 4 spelers over de thuisplaat komen.

In de 2e inning neemt Lars de plek in van catcher. Weer heeft de tegenpartij een erg goede slagbeurt met weer 7 spelers die de thuisplaat bereiken. In de slagbeurt van de Hazenkamp laten onze spelers zien hoe hard ze kunnen slaan en rennen. Lars is na zijn slag erg snel bij het 1e honk. Nikita slaat een harde bal en is ook snel bij het 1e honk. Helaas wordt de bal snel gepakt en heeft Lars de pech dat hij uitgemaakt wordt. Ook Niels slaat een hele mooie bal en haalt het 1e honk maar Nikita wordt door de tegenstanders uitgemaakt. Quinn slaat ook al zo’n mooie bal, naar haalt het 1e honk helaas niet. Ook Cas slaat een prachtige bal, maar wordt op het 1e honk opgewacht door een tegenspeler met bal. Door een uitstekende slag van Elin kunnen Tycho en Xavier nog over de thuisplaat komen en pakken we toch nog 4 punten.

In de 3e inning neemt Sam zijn plek in als catcher. De Nuenen Lions zijn op dreef en scoren deze inning alle 9 punten. Toch trekken onze beeballers zich daar niks van aan en beginnen vol enthousiasme aan hun slagbeurt. Quinn slaat de 1e bal raak en haalt het 1e honk. Ook Niels slaat weer een mooie bal uit de lucht en haalt met gemak het 1e honk. Nikita slaat een hele harde bal voorbij het 2e honk waar de tegenstanders toch wel moeite mee hebben. Helaas blijven de Nuenen Lions sterk in hun veldspel en komen er maar 4 spelers van de Hazenkamp over de thuisplaat.

Eindstand 12-23 verloren, maar wat hebben jullie het goed gedaan en complimenten aan Quinn en Niels, die het in hun 1e wedstrijd uitstekend hebben gedaan. Jullie zijn een aanwinst voor het team.