Wedstrijdverslagen Heren 1 vs Neptunus en Gryphons

02 okt 2023

2-9-2023, Hazenkamp wint eenvoudig in Rotterdam

Voor de Nijmegenaren begon de 2e helft van het seizoen in Rotterdam tegen Neptunus. Vanaf het begin werd er direct goed aanvallend spel laten zien. Iedereen kwam de 1e inning aan slag en resulteerde in helaas maar 3 punten. Neptunus deed met 2 punten iets terug. In de 2e inning zorge Cespedes met een 2honkslag voor een 4-2 voorsprong. Door een iets mindere inning aan Nijmeegse zijde kwamen de rotterdammers op een voorsprong van 5-4. De 3e kwam de Hazenkamp weer op 5-5 door een honkslag van Tim de Haas. Verdedigend werd werper Tim de Haas vervangen door Wesley Kamoen. Hij zorgde er mede voor dat Neptunus’ geen punt scoorde. De 4e inning liepen de Nijmegenaren mede door een driehonslag van Jonatan Isenia en goede hit van Bas Timmer uit naar 9-5 voorsprong. En de inning er na naar 10-5. Het laatste sprankje hoop voor Neptunus’ zorgde voor 10-9. Vanaf de 6e inning gingen de Nijmegenaren weer verder met slaan en liepen uit naar 14-9. In de 8e inning kwam wederom iedereen aan slag voor de Hazenkamp en resulteerde in 5 punten. Omdat neptunus niet meer scoorde was t einde wedstrijd ivm het verschil van 10 punten. Aanvallend waren Bas Timmer en Wilvin Cespedes beide op dreef en goed voor 4 honkslagen.

17-9-2023, Hazenkamp verliest net in Rosmalen

Vooraf was al duidelijk dat het een leuke en spannende wedstrijd zou worden. De Hazenkamp kom theoretisch nog gelijk komen met koploper Gryphons en Gryphons werd kampioen bij winst.

De Nijmegenaren wilde het feest in Rosmalen graag uitsteken en ging agressief van start. De eerste inning kwamen de Nijmegenaren direct in scoringspositie maar wisten het net niet op het scorebord uit te drukken. In de 2e inning lukte dit wel door honkslagen van Bas Timmer en Steffen Vos, 0-2. Pas in de 3e inning deed Gryphons iets terug met een opofferingslag, 1-2. En de inning erna werd het 2-2.

De Nijmegenaren kwamen vervolgens in de 5e inning weer op voorsprong op een geslagen bal van Bas Timmer, 2-3 en liepen uit naar 2-4 door een harde honkslag van Enchi. Hij was samen met Steffen aanvallend goed op dreef met ieder 3 honkslagen.
Pas in de 7e inning werd de sterk spelende pitcher Garrelt Klaassen vervangen. Tim de Haas nam de bal over. Helaas hadden de mannen uit Rosmalen er wel raad mee en kwamen op een 6-4 voorsprong om vervolgens in de 8e inning 8-4 te maken. De Hazenkamp had vervolgens geen antwoord om de closer van Gryphons waardoor Gryphons kampioen werd. Volgende week sluiten de Nijmegenaren het seizoen af met een wedstrijd tegen Cardinals, aanvang 14.30u.